a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice;
b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice;
c) numele si prenumele persoanelor din conducerea autoritatii sau a institutiei publice
Teritoriul administrativ al orasului Boldesti - Scaeni are o suprafata de 3489 ha (2304 ha agricol, 706 ha padure si 479 ha alte terenuri), fiind împartit în trei cartiere: Boldesti, Scaeni, Balaca si o localitate componenta - Seciu.
Deasemenea, orasul Boldesti - Scaeni, este strabatut de la Sud la Nord de Drumul National - DN. 1A (Ploiesti - Cheia - Brasov) si de calea ferata Bucuresti - Ploiesti Sud - Maneciu, încadrându-se astfel în reteaua de circulatie majora si de transport a judetului.
Desi a avut o puternica baza economica, pâna la revolutie (1989) si câtiva ani dupa revolutie, din cauza restructurarilor care au avut loc în economie, au fost închise dupa anul 2000 o serie de societati de renume, cum ar fi: Fabrica de hârtie si carton Cahiro, Baza de Aprovizionare Tubulatura, Societatea de Foraj Scaeni, culminând cu restructurarea Schelei de Petrol Boldesti, care, dupa anul 2004, a fost transferata în orasul Baicoi. În prezent, în oras au ramas câteva sectoare de exploatare a titeiului (parcuri, statie de compresoare, statie de dezbenzinare).
În iunie 2010 populatia orasului era de 11.450 de locuitori. În oras functioneaza 5 gradinite cu program normal si o cresa cu program prelungit. De asemenea, în Scaeni functioneaza Liceul Theodor Diamant si 4 scoli generale cu clasele 1-8, respectiv în Balaca, Scaeni, Boldesti si Seciu, însumând 1964 elevi si 136 cadre didactice.